Bands

Bands

Sammy Baker

Sammy Baker, begon zijn zangcarrière al meer dan dertig jaar geleden op amper twaalfjarige leeftijd. Hij nam als jong talent deel aan zangwedstrijden over het ganse land. Al snel kreeg hij de bijnaam van het Belgische “Heintje”. Nadat hij een aantal Engels- en Nederlandstalige singles had uitgebracht en hoog had gescoord in de B.R.T. top 30 en Tien Om Te Zien, hing hij zijn microfoon aan de wilgen.

Nu hij de veertig voorbij is, heeft hij zijn zangcarrière opnieuw opgenomen. Een nieuwe single kon dan ook niet uitbrengen.

Garry Hagger (Eurosong 96-04) heeft Sammy een handje geholpen. Via een wederzijdse vriend kwamen de twee in contact en kon Sammy zijn nieuwe single inblikken bij Garry in een productie van Paul Van Dessel. De keuze viel op ‘Flieger’ van Nino De Angelo. Sammy schreef er een eigen tekst op en herdoopte het nummer tot ‘Vliegen’. Als tweede track koos Sammy ‘Het allermooiste’ van Garry Hagger uit.

‘Flieger’ is niet het eerste songfestivalnummer waaraan Sammy zich waagt. Op het 18de fanbal van Paco Garcia vergastte hij het publiek nog op ‘Hold me now’, de eurovisieklassieker waarmee Johnny Logan in 1987 het Songfestival in Brussel won.

Sammy heeft een allround repertoire dat gaat van innige slows tot ambiance muziek en schlagers. Een podium heeft hij niet nodig: als er stevige tafels staan is dat voldoende. Er staan optredens in zowat heel Vlaanderen, van de Kempen tot aan de kust.

Een van de beste zangers van Belgie, die bovendien als geen ander weet hoe je een zaal op z’n kop zet. Hij loopt graag over stoelen banken en tafels tijdens zijn optredens, maar je kunt hem vervolgens niet op een valse noot betrappen. Hij kan moeiteloos gezellige schlagernummers afwisselen met prachtige ballads of gevoelige popsongs zonder dat de aandacht van het publiek ook maar even wegvalt. Tja, dan weet je het zeker, het is Sammy Baker!

Playlist

° Laat de zon in je hart
° Vlieger
° Ik bouw een paleis
° Zomerzon
° Ons schip vaart uit
° Schat wat kost een zoen van jou
° Waar en wanneer
° Kleine witte wolk
and many many more …

Foto’s

Bekijk hier de galerij