Bands

Bands

The Crazy Frets

The Crazy Frets

… zijn zes mannen en een vrouw met een passie voor muziek. Jammer genoeg is niemand van ons een goed songwriter, dus dan spelen we maar liedjes van anderen. Dat heeft natuurlijk wel het voordeel dat je deze liedjes waarschijnlijk al kent.

 Wij garanderen amusement voor iedereen.

Wat je muzieksmaak ook is, wij spelen het. Folk, Reggea, Rock, Country, Pop, Disco en veel meer. Je benen zullen niet kunnen weerstaan aan onze muziek!

Of je nu een trouwfeest, een verjaardag, een doopfeest, een braderie of een begrafenis organiseert, The Crazy Frets zorgen voor muzikale omlijsting en sfeer.

 Je hoeft nergens voor te zorgen!

The Crazy Frets hebben al hun instrumenten, microfoons, kabels, versterkers, enzovoort zelf bij. Indien je wenst, kan ook voor een volledige P.A.-installatie compleet met technieker gezorgd worden. En ook een lichtshow kunnen we op aanvraag meebrengen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over materiaal. Het enige waar je wel zelf voor moet zorgen zijn voldoende stopcontacten en iets om te drinken.

 Een stukje geschiedenis.

Heel lang geleden, in 2010 welbepaald, vond in het exotische Turnhout een free podium plaats. Carlo en Roger, twee collega’s, hadden elkaar gevonden en kwamen op het idee om zich in deze epische strijd te voegen. Twee gitaristen vonden ze echter te weinig voor hun leger, dus gingen ze eerst op zoek naar versterking. Na een korte maar vermoeiende zoektocht vonden zij een bassist in ‘de Jure’, een keyboardspeler in Walter en een drummer in ‘de Mike’. Met deze bezetting trokken zij naar Turnhout, alwaar zij een fantastische set afleverden.

Later werden ook andere optredens geboekt. Om een nog betere kwaliteit af te leveren werd ook zangeres Lotte aan boord gehaald. Met haar fantastisch stemgeluid verhief zij de band naar nieuwe hoogten. Na een klein jaar sloeg het noodlot echter toe. Drummer Mike kon zijn werk in verschillende bands niet langer combineren, en wierp zijn stokken in de ring.
De reputatie van de band was hen echter al vooruitgesneld, en een drummer diende zich dan ook al snel aan. ‘Den ozzie’ had er zin in, ook al had hij al jaren niet meer gespeeld. Zijn drummersinstincten staken al snel de kop op, en het beest achter de drums werd losgelaten.
Ook de Jure droeg zijn steentje bij, meer bepaald door te verhuizen en van zijn garage een repetitiekot te maken. Hierdoor moest de band voor en na repetities niet langer opstellen en afbreken, wat hen meer tijd gaf om te focussen op wat echt belangrijk is: muziek spelen.
In 2012 sloeg het noodlot toe in de vorm van liefde. Zangeres Lotte viel als een blok voor een Limburger, en verhuisde naar het einde van de wereld. De afstand tussen repetitiekot en liefdesnest was te groot, en daar scheiden de wegen. Wederom stonden de Frets voor een ‘first’: ze moesten audities houden! Hoewel niet zo grandioos en mediatiek als Idool, De Voice van Vlaanderen of Belgium’s got Talent, was het ook hier een hete strijd. Uiteindelijk was er nog ‘one woman standing’: Dominique, of Domino voor de vrienden. Een nieuw boegbeeld voor de band, een nieuw hoofdstuk voor de geschiedenisboeken.
In 2013 ging het wat rustiger voor de band, omdat onze lieftallige zangeres Domino in verwachting kwam van een nog lieftalliger dochtertje. Het hele live-gebeuren ging op een lager pitje, maar achter de schermen werd lustig doorgerepeteerd en gewerkt aan nieuw materiaal. Tijdens deze woelige tijden kwam er ook een vervanger voor onze keyboard-speler enkele keren mee repeteren. Bleek toch wel dat hij nog beter kan saxen dan keyboarden, dus mocht hij blijven als Saxy Bart. En met een sax erbij zijn de mogelijkheden voor nieuw materiaal natuurlijk opeens immens.

 Members :
Domino – Vocals
Carlo Santana – Leadguitar
Roger West – Rhythmguitar
Jury Fingers – Bass
Walter Keys – Keyboard

Saxy Bart – Sax
Ozzie Sticks – Drums

Playlist

° BIG BLACK HORSE – KT Tunstall
° BIG TRAIN – CCR
° IRONIC – Morisette
° WHATEVER YOU WANT – Status Quo
° HOTEL CALIFORNIA – The Eagles
° OEREND HARD – Normaal
° SUPERSTITION – Stevie Wonder
° SMOKE ON THE WATER – Deep Purple
° SHARP DRESSED MAN – ZZ Top
° PROUD MARY – Tina Turner
AND MANY MORE …

Foto’s

Bekijk hier de galerij

Technical Rider

On Stage

Bekijk hier het stageplan