Bands

Bands

Patrice Noah

Patrice Noah werd geboren te Deurne op 1 maart 1964 en woont in Antwerpen. Na en tijdens een uitgebreide voorbereiding in de muziek- en toneelopleiding stond ze zowel solo als backing op de podia en kan een opmerkelijk uitgebreide lijst van samenwerking voorleggen.

Patrice behaalt haar Uitmuntendheidsgraad Dictie- en Voordrachtkunst aan de Academie Muziek & Woord te Hoboken met grote onderscheiding o.l.v. Peter De Smet.

Na het behalen van haar Humanioradiploma, trekt ze naar Engeland, Bracknell Berkshire, om daar te studeren aan het Newbold College. Zanglessen en ademhalingstechnieken zijn onderdeel van haar studiepakket.

Ze volgt Hogere Graad I, Toneel aan de Academie van Hoboken o.l.v. Herbert Flack.

Voor en tijdens deze opleiding werkt ze reeds als professionele vocaliste, zowel solo als backing bij gala- en showorkesten zoals onder andere The Golden Bis Band (Helmut Lotti’s Band) & The Zippo Band (Hallelulia Tour met Loes Van Den Heuvel).

Ze verzorgt de backingvocals van vele Belgische en Nederlandse topvedetten zoals Helmut Lotti, Loes Van Den Heuvel, Guy Swinnen, Lee Towers, Peter Koelewijn, Maywood en vele andere.

Eind jaren ’90 maakt ze deel uit van Hemut Lotti’s Golden Classics, begeleid door het Golden Symphony Orchestra o.l.v. Andre Walschaerts.

Door te acteren in reclamespotjes voor TV en bioscoop (o.a. campagne Gazet Van Antwerpen) wordt ze opgemerkt en speelt ze gastrolletjes in de televisieseries ‘Bompa Lawijt’, de VRT-show ‘Rosa’, ‘Familie’ en recentelijk ‘Galaxy Park’.

In het nieuwe millenium krijgt ze de eer om als solo-artieste op het podium te staan naast William Reve, Kathleen Van Den Houte, Pascale Michiels en wijlen Robert Mosuse in het prestigieuze cultuur- en theaterproject : ‘Dag Vreemde Man’, een ode aan Ann Christy.

Begin 2003 wordt ze gekozen op de roos, het bloempje, de rozen en de slang te vertolken in de Music-Hallproductie ‘De Kleine prins’ o.l.v. topregisseur Frans Marijnen met in de hoofdrol Gène Bervoets.

Nog enkele mooie momenten :

° Een show voor het IFOR-leger in Bosnië waarin ze de presentatie verzorgt en een solo-optreden ten beste geeft naast Helmut Lotti, Shana, Niels William en Lisa Del Bo.

° Een duet met Helmut Lotti op Marktrock te Leuven op het groot podium, begeleid door het Golden Symphony Orchestra.

° Met Hans-Peter Jansens zingt ze een medley van liedjes uit de musicals The Phantom Of The Opera en Les Misérables in de Mechelse Stadsschouwburg.

In December 2010 maakt ze een geheel nieuwe ervaring mee, namelijk OPERA. Voor het kerstconcert nodigde de Harmonie van Muizen John Reels en haar uit om enkele nummers te komen brengen in de Mechelse Stadsschouwburg. Ze zingt dan samen met hem in duet ‘Libiamo’, ‘Amigos para siempre’ en ‘just show me how to love you’.

Momenteel zingt ze met de pianisten Dirk Peeters en René Jockheer en met backtracks.

Ook solo zingt ze de pannen van het dak !

Ze staat bekend voor haar wijde testituur en helderheid en het daardoor aankunnen van verschillende genres zoals Pop, Rock, Soul, Evergreens, Jazz van de jaren ’60 tot nu.

Ze is nu ook bezig met het schrijven van liedjes en teksten…

Playlist

° De Roos – ANN CHRISTY

° The best – TINA TURNER

° No woman no cry – BOB MARLEY

° Il jouait du piano debout – FRANCE GALL

and many many more …

Foto’s

Bekijk hier de galerij

Technical Rider

On Stage