Bands

Bands

Headlines

In 1997 werd de coverband Headlines gevormd door medewerkers van de VTM-nieuwsredactie. Het eerste optreden was niet ter gelegenheid van een trouwfeest, maar van een scheidingsfeestje, en daar werd blijkbaar indruk gemaakt want voor ze het wisten stonden ze op het podium tijdens de viering van 10 jaar VTM.
Na de vele kleine café’s (al dan niet aan de haven) waar het gezellig spelen is, dorpsfeesten in open lucht, parkconcerten, kleine zaaltjes en enkele grote podia, na meer dan 15 jaar en na meer dan 400 optredens zijn de Headlines nog steeds actief, meer dan ooit.
Met zangeres Kim Desmet en zanger Gert Peeters zijn de mogelijkheden eindeloos. Vrouwenstemmen, mannenstemmen, duo’s, geen enkele uitdaging gaan zij uit de weg. Van Anouk tot Blondie, van Amy MacDonald tot Nina Simone en onderweg nog even bij Melissa Etheridge en K’s Choice passeren, naar Queen en Van Morisson, via Creedence Clearwater Revival en Oasis, staat het hele spectrum van pop- en rocknummers van vroeger en nu op de playlist. Bij de Ierse traditionals die we brengen, speelt Kim de tin wistle en Gert speelt bij het overgrote deel van de nummers electrische en accoustische gitaar.
Drummer Chris Poelmans en bassist Jean-Marie Werion zijn de lijm van de band, de ritmesectie. Chris is de enige van de groep die nog op de VTM nieuwsredactie werkt als zelfstandig regisseur. Ze spelen al bijna 15 jaar samen en dat is te horen aan het strakke samenspel waarmee ze de groep naadloos bijeen houden.
Op de keyboards speelt toetsenwonder Gunther De Backer, die constant bezig is met het zoeken naar nieuwe geluiden om de juiste sfeer in de juiste nummers te brengen. Voor een solo met typische Hammond klank of begeleiding van een orkest strijkers draait Gunther zijn hand niet om. Naast de keyboards verzorgt hij, samen met Jean-Marie, de backing vocals op tal van nummers.
Lord of the Power Chord, Koen Verdeyen, vervolledigt de line-up van de band. De gitaarsolo’s die je tijdens een optreden hoort, komen uit één van zijn gitaren en aangezien hij niet gebonden is aan een microfoon zal je hem vaak alle kanten van het podium zien opzoeken.
Om dit alles niet alleen op dat podium maar ook in de zaal goed te laten klinken, zijn Patrick en Colette onmisbare schakels. Hun jarenlange PA-ervaring is al vaak goed van pas gekomen, en met hun lichteffecten worden Headlines shows toch telkens weer naar een hoger niveau getild.
Het geheel is echter groter dan de som van de delen. De keuze van de nummers die gespeeld worden, de volgorde van de playlist en het enthousiasme en de ervaring van ieder apart en samen zorgen voor een spetterend feestje.

Members :
Kim Desmet – Vocals
Gert Peeters – Vocals
Gunther De Backer – Keybord & Sax
Chris Poelmans – Drums & Percussion
Jean-Marie Werion – Bass
Koen Verdeyen – Guitar

Playlist

° NOT AN ADDICT
° SEARCHING MY SOUL
° IRONIC
° WEAK
° CANDY
° LOSING MY RELIGION
° COCAINE
° WONDERWALL
° PROUD MARY
° I WANT TO BREAK FREE
AND MANY MORE …

Foto’s

Bekijk hier de galerij

Technical Rider

Bekijk hier de technische fiche

On Stage

Bekijk hier het stageplan