Bands

Bands

Big Bayou Bandits

Big Bayou Bandits(Rockin’ Cajun Band), brengt zeer opzwepende Roots-muziek ten gehore. Met een aanstekelijk enthousiasme, brengen ze hun eigen ontwikkelde stijl, die ontstaan is uit hun interpretaties van verscheiden muziekstijlen waar ze al vele jaren dol op zijn.

Zoals Elvis en co in de jaren ’50 de Blues en de Country samenbrachten tot Rockabilly, brengen deze Bandits muziekstijlen als o.m. Cajun, Zydeco, Bluegrass, Rockabilly, Hillbilly, Honky-Tonk, Blues en Tex-Mex samen tot hun frisse Big Bayou Bandits-sound. Noem het gerust Cajunbilly!

Hun playlists omvatten zowel zelfgemaakte als gestolen nummers (daar zijn het ook Bandits voor…), waarbij hun eigen inbreng en hun liefde voor Louisiana Cajun dan wel de bovenhand neemt.

Big Bayou Bandits is ontstaan in 2005, maar bestaat uit bandleden die al verscheidene nationale en internationale ervaring hebben… Zo deelden Yvieboy, Luke en Smokey (met Rockabilly band: The Billygoat Riders) reeds het podium met o.m. Bill Haley’s Originele Comets!

Intussen hebben the Big Bayou Bandits al flink wat faam verworven met o.m. zeer succesvolle optredens op festivals in Frankrijk, Duitsland, Spanje, Engeland, Friesland, Amsterdam en uiteraard in eigen land waar ze in het Stadsschouwburg te Brugge geprogrammeerd stonden met CJ Chenier & the Red Hot Louisiana Band en waar ze ook hun Cajun-vrienden van the Lost Bayou Ramblers opgewarmd hebben… De Cajunbilly sound van the Big Bayou Bandits heeft bewezen thuis te horen op heel uiteenlopende festivals, zoals Cajun/Zydeco-, Rockabilly-, Blues-, Country- en Folk-festivals, maar ook in cafeetjes voelen de Bandits zich uitstekend in hun sas om er (samen met hun trouwe aanhang) de ambiance in te brengen.

In 2009 werden the Big Bayou Bandits (na het produceren van hun CD “Cajunbilly”) genomineerd en verkozen als 2de beste Europese Cajun band op de Cajun & Zydeco Award.

Als er in de huidige muziekwereld nog één zekerheid bestaat, dan is het dat men zich na een optreden van Big Bayou Bandits nooit bestolen voelt (al werden de Bandits al meerdere keren veroordeeld voor het stelen van de show)!

Playlist

Bon Temps Rouler

Sugar Bee

Jambalaya

Saturday Night Special

Hey Mom

Bayou Pon Pon

Allons A Lafayette

Diggy Liggy Lo

J’étais Au Bal

Grang Bosco

and many more …

Foto’s

Bekijk hier de galerij

Technical Rider

 

On Stage

Bekijk hier het stageplan