Bands

Bands

Anaphonic

Etymologisch spreekt men van een terugkerend deuntje maar het klinkt mooier als je het “Anaphonic” noemt. Dat is de naam van deze Belgische pop-rock groep met een opvallende verschijning en topzangeres Leen. Rock geluiden met invloeden vanuit The Eighties zijn de juwelen van hun repertoire.

De “Roots” van Anaphonic liggen in Mechelen, waar de oprichter, Wim Nees, is geboren en zijn muzikale inspiratie vond sinds hij 14 was. Stap voor stap, en na jaren van werken voor andere zangers, voelde hij de drang om zijn eigen muziek te schrijven. Deze ommezwaai in zijn carrière was succesvol. Zijn talent werd regelmatig beloond tijdens zangwedstrijden zoals bij de “Gouden Mic’s” in 2003. Op een van deze wedstrijden ontmoette hij Leen Mariën, een stijlvolle blondine die haar stembanden reeds trainde van sinds haar geboorte! Anaphonic werd geboren dankzij dit vrouwelijke tintje!

Gedurende 3 jaar werken ze samen om de geschikte liedjes te vinden totdat Leen verhuisd naar Dubai om professionele redenen. Toch belet niets Wim om zijn passie verder te zetten, namelijk “muziek”. Hij vond een nieuwe zanger en bleef schrijven aan nieuwe opusnummers. Daarna lanceerde de groep een eerste single “You and Me”.

TV-interviews, radio en spannende shows volgde elkaar snel op en het nummer boekte succes. In de tussentijd sluimerde Leen’s talent in het Midden-Oosten. Maar niet voor lang … De stralende, immer goedlachse centrale figuur van Anaphonic maakte haar “come-back” en Anaphonic werd nieuw leven ingeblazen door haar stagnerende, pakkende melodieën en haar krachtige stem.

De twee ‘partners in crime’ worden ondersteund door een dynamische, ervaren en trouwe muzikant: Mika, die de arangementen en basgitaar voor zijn rekening nam.

Anaphonic is een talentrijke band die weet hoe ze een publiek moet inpakken met veel sensatie en vooral veel passie.

Anaphonic ondersteunt en begeleidt diverse nationale en internationale artiesten, zoals Merrill Osmond.

Anaphonic brengt haar “eigen” repertoire maar kan aangevuld worden door een aantal covers. Toch werken de eigenheid van hun nummers enerzijds en de meeslepende deuntjes anderzijds, zo aanstekelijk dat voor hen een mooie toekomst weg gelegd is….

 

Playlist

Woman

Can’t you see it

Run

Waiting

Proud 2Be loud

We will get there

Toss and turn

You and me

and many more …

Foto’s

Bekijk hier de galerij

Technical Rider

On Stage